Turkish Airlines: Απολύθηκε πιλότος που είπε ότι «η μουσουλμανική προσευχή στο πιλοτήριο είναι επικίνδυνη» - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Turkish Airlines: Απολύθηκε πιλότος που είπε ότι «η μουσουλμανική προσευχή στο πιλοτήριο είναι επικίνδυνη»




Πιλότος που εργαζόταν στην Turkish Airlines για περισσότερα από 30 χρόνια απολύθηκε. Ο λόγος είναι ότι είπε, «Η προσευχή στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι επικίνδυνη όσον αφορά την ασφάλεια της πτήσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, γιατί είναι επικίνδυνη η προσευχή ενός μουσουλμάνου στο πιλοτήριο; Είναι φυσικό δικαίωμα του καθενός να εκφραστεί με μια τέτοια πράξη. Και αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο θα πρέπει να το κρατάει για τον εαυτό του. Άλλωστε γιατί να μείνει σε αυτήν την (αεροπορική) εταιρεία;

Το περιστατικό σημειώθηκε σε διεθνή πτήση, στο Βανκούβερ του Καναδά. Έγινε διάλογος μεταξύ του πρώτου πιλότου και του δεύτερου πιλότου, μεταξύ προσευχής και νηστείας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο πρώτος πιλότος είπε ότι αυτό ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια. Τότε ο δεύτερος πιλότος δεν συμφώνησε και παραπονέθηκε.

Καμία αιτιολόγηση δεν δόθηκε, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να απολυθεί χωρίς να του δοθεί καμία δικαιολογία.

Ενώ η απόφαση παρουσιάστηκε στον καπετάνιο λίγες μέρες μετά την πτήση, φέρεται ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της THY, Αχμέτ Μπολάτ, είπε στον πιλότο που ρώτησε γιατί, «Δεν χρειάζεται να την αιτιολογήσω»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νηστεία είναι επικίνδυνη, ειδικά σε μεγάλες πτήσεις. Ο λόγος είναι πιθανές επιπτώσεις όπως ζάλη, απώλεια προσοχής.

Λέγεται, επίσης, ότι η προσευχή κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι επίσης επικίνδυνη όσον αφορά την ασφάλεια της πτήσης. Γιατί οι πιλότοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους παρά μόνο για υποχρεωτικές καταστάσεις. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους επιβάτες.



Παράδειγμα κινδύνου Τα αρνητικά παραδείγματα του πιλότου που εγκατέλειψε τη θέση του κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι αρκετά πολλά.

Για παράδειγμα, το αεροπλάνο Airbus 310 που συνετρίβη στη Ρωσία έχασε τον έλεγχο επειδή ο καπετάνιος δεν ήταν στη θέση του και έβαλε τον γιο του να καθίσει στο πιλοτήριο. Το δυστύχημα αυτό στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της THY Αχμέτ Μπολάτ ανακοίνωσε σε ανάρτησή του ότι θα γίνει νέος κανονισμός σχετικά με την προσευχή στο πιλοτήριο.

Αναφέρθηκε ότι πολλές πιλοτικές εφαρμογές, που συζητήθηκαν προηγουμένως στα συμβούλια THY, εγκυμονούν κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.