ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς....... - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.......

 

Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Περιμένετε να αλλάξει κάτι στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Ξηρομέρου μετά την, ομολογουμένως, συντριπτική υπερψήφιση του Συνδυασμού του νυν Δημάρχου κ. Τριανταφυλλάκη ; 

Αν , ναι, φοβάμαι ότι μάλλον θα απογοητευθείτε οικτρά.....και μάλιστα πολύ σύντομα. 

 Προσωπικά, θα περίμενα, μετά την νίκη της κυβερνώσας Δημοτικής Παράταξης -με ποσοστό 62% , που ελάχιστοι υποψήφιοι Δήμαρχοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε όλη τη χώρα- να γίνουν βήματα προς τα εμπρός, να αλλάξει ρότα η Δημοτική Αρχή, στηριζόμενη, πλέον, στην ασφάλεια που της παρέχουν οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι και στην ανυπαρξία, ουσιαστικά, αντιπολίτευσης. 

Κι όμως, τα πρώτα δείγματα γραφής- μετά το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα- δημιουργούν την πεποίθηση , αν όχι την βεβαιότητα, ότι, αν κάτι αλλάξει, θα αλλάξει προς το χειρότερο και, δυστυχώς, όχι προς το καλύτερο. 

Τα λάθη και οι αδυναμίες του παρελθόντος, φαίνεται ότι όχι μόνο δεν θα διορθωθούν , αλλά θα οξυνθούν περαιτέρω, δημιουργώντας καταστάσεις απογοητευτικές για το Ξηρόμερο και την τοπική κοινωνία. 

Γιατί τα λέω αυτά ; 

 Αφορμή παίρνω από το γεγονός ότι την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου έχουν προγραμματισθεί να συζητηθούν πολύ σημαντικά προβλήματα, που θα επηρεάσουν την οικονομία του τόπου και την κοινωνική συνοχή. 

Κι ενώ πρόκειται για ζητήματα, που  παρουσιάζουν μείζον ενδιαφέρον, δεν έχουν διανεμηθεί οι σχετικές εισηγήσεις αρκετά έγκαιρα , τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τη συζήτηση , στους Δημοτικούς Συμβούλους , ώστε να γνωρίζουν, τι καλούνται να συζητήσουν.

Ενώ έγραφα τις γραμμές αυτές ο εκ των αντιδημάρχων κ. Λευτέρης Μάντζαρης με ενημέρωσε ότι οι εισηγήσεις στάλθηκαν στους Δημοτικούς Συμβούλους και όπου δει, στις 21 Οκτωβρίου, το περασμένο Σάββατο, δηλαδή . Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι αυτοί , που θα κρίνουν, αν ο χρόνος, που έχουν στη διάθεσή τους είναι αρκετός να ετοιμασθούν για όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Έχοντας ο ίδιος μελετήσει τη σχετική Νομοθεσία, αναρωτιέμαι πως μπορούν να τοποθετηθούν επί θεμάτων όπως η λειτουργία ΚΕΜ για Ρομά και Μετανάστες στο Ξηρόμερο ; Τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών, από μόνα τους, είναι ένα πολύπλοκο και δαιδαλώδες θέμα, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί εξειδικευμένες νομικές γνώσεις, αλλά και οικονομικές και εμπεριέχουν πολλές άλλες λεπτομέρειες, που αν κάποιος δεν είναι ειδικός, θα πρέπει να έχει χρόνο σημαντικό στη διάθεσή του ώστε να απευθυνθεί και να πάρει πληροφορίες από γνώστες του αντικειμένου για να διαμορφώσει άποψη τεκμηριωμένη και , εν συνεχεία, να υπερψηφίσει, ή να καταψηφίσει το θέμα. Οφείλω να ομολογήσω ότι μίλησα με αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης και με βεβαίωσαν ότι δεν είχαν λάβει τις σχετικές εισηγήσεις και ότι δεν γνωρίζουν κάτι για το θέμα , που καλούνται να αποφασίσουν. Ανάλογης σπουδαιότητας είναι και το θέμα της μεταφοράς ιχθυομονάδας στη ‘’Βουλγαρέλα,’’ αλλά και η λειτουργία φ/β Πάρκου κοντά στον Αστακό. 

Με απλά λόγια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κρατούνται στο σκοτάδι, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να αποφασίσουν χωρίς να έχουν πλήρη γνώση του θέματος , που θα συζητείται στο ΔΣ.  

Κάπως έτσι παίρνονται, δυστυχώς, οι αποφάσεις. Γι αυτό και βλέπουμε να υιοθετούνται και να υλοποιούνται ‘’εκτρώματα....’’ 

Όταν κρατάς στο σκοτάδι, αυτούς που αποφασίζουν για την τύχη ενός τόπου και για την κοινωνία, αυτό δεν είναι σκοταδισμός ; Αν , όχι, τι είναι ; 

Υποσχεθήκατε κύριοι της Συμπολίτευσης ότι θα διορθώσετε τα λάθη και τις αδυναμίες σας, γι αυτό και κερδίσατε τις εκλογές και σας εμπιστεύτηκε ο λαός του Ξηρομέρου. Μην τον απογοητεύτε τόσο γρήγορα και πριν γίνετε πολύ πιο ισχυροί με την συντριπτική σας πλειοψηφία από 1/1/24 στο ΔΣ. 

 Όσο για την αντιπολίτευση ; Μη μου τους κύκλους τάραττε..... 

Τα ζητήματα που θα συζητηθούν την Τετάρτη είναι μείζονος και καθοριστικής σημασίας και αξίας για τον τόπο και την κοινωνία. Εξαντλήστε, λοιπόν, κάθε χρονικό όριο για την ανταλλαγή απόψεων, την ολοκληρωμένη ενημέρωση και μην σπεύδετε να τα ‘’περάσετε’’ άρον, άρον... Γιατί, άραγε , αυτή η βιασύνη ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.