Η ανομοιογένεια οδηγεί στην αυτοδιάλυση την παράταξη ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ -ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Η ανομοιογένεια οδηγεί στην αυτοδιάλυση την παράταξη ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ -ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ''

 




Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η ανομοιογένεια, ή όπως, απλοϊκά,  λέει ο λαός μας ''Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα'' οδηγεί την Παράταξη ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ- ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΄΄ στην αυτοδιάλυση και μάλιστα σε, απροσδόκητα,  πολύ  σύντομο χρόνο. 

Η Παράταξη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και έβαλε τον πήχη αρκετά ψηλά, αλλά τελικά πέρασε   κάτω από τον πήχη.

Η Παράταξη δεν πλαισιώθηκε από τα κατάλληλα πρόσωπα, αλλά και ο λαός του Ξηρομέρου δεν ήταν σε θέση να εξοικειωθεί με κάτι εντελώς άγνωστο, ξένο στην νοοτροπία του και ασύλληπτο γι αυτόν.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί  και η  σωρεία λαθεμένων επιλογών, τότε το αποτέλεσμα ήταν νομοτελειακά αναπόφευκτο.

Πολλοί το βλέπαμε, αλλά ήταν άλλοι που έκαναν κουμάντο στην Παράταξη, οι οποίοι, φυσικά,  ζούσαν με  αυταπάτες, που όμως κρατούν μόνο για λίγο και μέχρι να έλθει η ''κατραπακιά''.

Αν κάποιος θελήσει να αναλύσει τους λόγους που ο στόχος δεν επετεύχθη, θα χρειαστεί να συγγράψει ολόκληρο βιβλίο. 

Αλλά ποιος, και για ποιο λόγο να το κάνει αυτό;

Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς και ειλικρινείς θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το 32%, που πήρε η Παράταξη, με αυτά τα δεδομένα, ήταν πραγματικός άθλος.

Ο ίδιος , πάντως, τρείς μόλις ημέρες μετά τις εκλογές έγραψα άρθρο υπό τον τίτλο :

Εκλογές Τέλος... Και τώρα, τι ; Αυτοδιάλυση της Παράταξης ''Καθαρά χέρια'' ;

Και περιεχόμενο :

''Οι εκλογές τέλειωσαν ... Προβληματισμοί για το αύριο του Ξηρομέρου.

Υποδεέστερο το νέο ΔΣ. Είναι, ίσως, το χειρότερο ΔΣ των τελευταίων ετών ! Εξελέγησαν άτομα, που η παρουσία τους στο ΔΣ ήταν , σχεδόν, μηδενική και εξαντλούνταν στο ΝΑΙ και ΟΧΙ στις ψηφοφορίες.

Ο κ. Τριανταφυλλάκης θα ''παίζει μπάλα'' χωρίς αντίπαλο, για μία πενταετία !

Στα πρόθυρα της αυτοδιάλυσης ''Τα καθαρά χέρια'' ; Η παράταξη δεν μπόρεσε να αποτελέσει την εναλλακτική λύση και οι ψηφοφόροι απογοητεύτηκαν, καθώς οι προσδοκίες τους διαψεύσθηκαν οικτρά.

Οι ίντριγκες και οι προσωπικές επιδιώξεις ''έπνιξαν'' εν τη γενέσει του κάτι καλό, που πήγε να γίνει στον τόπο.

 Η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και η πλήρης επικοινωνιακή αποτυχία ''κράτησαν πίσω τον Συνδυασμό.'' Κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν, αναλαμβάνοντας το κόστος της καταδίκης μιας Παράταξης.

Τα '' βαρίδια'' του Συνδυασμού κέρδισαν σε προσωπικό επίπεδο, ζημίωσαν , όμως , τα μέγιστα την όλη προσπάθεια.''


Τι τέξεται η επιούσα ;


Μετά την ανεξαρτητοποίηση Πανταζή οι εξελίξεις επισπεύδονται και το χειρότερο σενάριο για την Παράταξη, φαίνεται να υλοποιείται. Το σενάριο αυτό δεν είναι άλλο από την αυτοδιάλυση. 

Ουδείς εκ των 7 εναπομεινάντων Δημοτικών Συμβούλων μπορεί να πείσει τους άλλους έξι ότι είναι ικανός να ηγηθεί του Συνδυασμού και να είναι αποδεκτός. Μοιραία επέρχεται το τέλος της Παράταξης. Ο αμέσως επόμενος,  σε ψήφους -μετά τον Πανταζή- είναι ο κ. Ζορμπάς, ο οποίος δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από τους άλλους ως ηγέτης της Παράταξης. 

Καμμένο χαρτί ''από χέρι'' είναι και ο κ. Γαλούνης, καθώς πολλοί είναι αυτοί , που του καταλογίζουν ότι ''τέλειωσε'' την Παράταξη και φυσικά ουδείς πρόκειται να συμπαραταχθεί μαζί του, ενδεχομένως, πλην ενός.

Τι μέλλει γενέσθαι ; 

Εκτιμώ ότι όλοι θα ανεξαρτητοποιηθούν  προσβλέποντας στο μέλλον. Κάποιος- όνομα και μη χωριό- επιδιώκει να βρεθεί κοντά στην Παράταξη του Δημάρχου ευελπιστώντας  σε κάποια θέση Αντιδημάρχου.  Ο ίδιος, προεκλογικά περίμενε να δει, που θα γείρει η πλάστιγγα για να επιλέξει,  την Παράταξη, που εκτιμούσε ότι θα αναδειχθεί νικητής.

Έπεσε έξω και τώρα ψάχνεται.....

Πάντως από την κίνηση Πανταζή βγαίνουν δύο συμπεράσματα, κατ εμέ, πάντα : 

Πρώτον, ότι σπάει κάθε δεσμό και επαφή με τον κ. Γαλούνη, ο οποίος , πλέον, φθάνει στο τέλος της αυτοδιοικητικής του πορείας, η οποία μπορεί να λήξει εντελώς άδοξα , αλλά όχι απροσδόκητα.

Δεύτερον, ότι αποβλέπει στην Δημαρχία την επόμενη πενταετία με μια νέα Παράταξη.

Αυτό που έχω να πω είναι, να μην εκπλαγείτε αν δείτε κινήσεις, προσαρτήσεις και αποσκιρτήσεις με την έναρξη της νέας περιόδου 2024-2028. 

Μην εκπλαγείτε εάν δείτε τουλάχιστον ένα Σύμβουλο της Παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ να ορίζεται Αντιδήμαρχος ή και Γραμματέας του Δήμου.

Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές, προερχόμενες και από τις δύο Παρατάξεις.  Γιατί πολλοί θα είναι οι δυσαρεστημένοι και από την Παράταξη του Δημάρχου.

Ας περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.