Εμμένουν στις κινητοποιήσεις οι συμβολαιογράφοι - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Εμμένουν στις κινητοποιήσεις οι συμβολαιογράφοι

 Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι συμβολαιογράφοι και παρατείνουν την αποχή τους επ’ αόριστον από πληστειριασμούς και μεταβιβάσεις ακινήτων, έως ότου επανεξετάσουν την θέση τους στις 11 Δεκεμβρίου. Με την σημερινή απόφαση εγκαλούν τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, για την στάση του και συνεχίζουν τον αγώνα.

Μολονότι υπήρξε πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν την συνέχισή τους. Σύμφωνα με το ethnos, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Συνέλευσης, καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους έπαιξε και η συμπεριφορά του Κωνσταντίνο Κυρανάκη και οι δηλώσεις του αμέσως μετά την αρχική συμφωνία των δύο πλευρών.

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν την Πέμπτη επισημαίνουν πως ο διαγωνισμός για τον ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου παραμένει ενεργός και χωρίς τροποποιήσεις, την ίδια στιγμή που ο κ. Κυρανάκης «εξακολουθεί κι επιμένει να υπερασπίζεται σε δημόσιες παρεμβάσεις του το πρωτότυπο ψηφιακό συμβόλαιο, το συντασσόμενο <άνευ> και εξ αποστάσεως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, γεγονός που προκαλεί στους συμβολαιογράφους «κλίμα απολύτως εύλογης αμφιβολίας, ανησυχίας και καχυποψίας ως προς τις πραγματικές στοχεύσεις των συναρμόδιων υπουργείων και την πραγματική κατεύθυνση του σχετικού project».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.