Αυτοί είναι οι λόγοι της διαφωνίας της Εκκλησίας στο ΝΣ για τεκνοθεσία και γάμο ομόφυλων - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Αυτοί είναι οι λόγοι της διαφωνίας της Εκκλησίας στο ΝΣ για τεκνοθεσία και γάμο ομόφυλων

 

Εισηγητής στην ΙΣ ο  Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου, ο  επιστήμονας που άφησε την NASA για την ιεροσύνη

Αυτοί είναι οι λόγοι της διαφωνίας

Στο επίμαχο ανακοινωθέν, η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο, προωθεί την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας «και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων». Οι ιεράρχες δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με το νομοσχέδιο και όπως είχε γράψει το CNN Greece προ λίγων ημερών, κυβέρνηση και εκκλησία οδηγούνται σε έναν «ιερό πόλεμο», με αφορμή τις συγκεκριμένες διαφωνίες:

1. Η θεολογία της Εκκλησίας για τον γάμο απορρέει από την Αγία Γραφή. Σκοπός του χριστιανικού γάμου είναι η δημιουργία καλής συζυγίας και οικογένειας και η ανάπτυξη παιδιών. Ο χριστιανικός γάμος δεν είναι απλή συμφωνία συμβίωσης, αλλά Ιερό Μυστήριο. Πατέρας και μητέρα είναι συστατικά στοιχεία της παιδικής και της ενήλικης ζωής.

2. Η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά αυτή η παράμετρος ούτε στερεί την ελευθερία του λόγου από την Εκκλησία ούτε απαλλάσσει την Εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του πιστού λαού. Η Εκκλησία δεν νομοθετεί, αλλά αν σιωπήσει, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται.

3. Από το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου όλα τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του γάμου με κύρια εξαίρεση τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών με υιοθεσία ή παρένθετη κύηση.

4. Ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται ο «ομόφυλος γάμος» και η «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας και (με διάφορες διόδους) μέσω παρένθετης κύησης.

5. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Τα παιδιά με πατέρες 1 και 2 ή με μητέρες 1 και 2 (ή και παραπάνω) θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσιών.

6. Θα επιτρέπεται στα «ομόφυλα ζευγάρια» η από κοινού υιοθεσία και η υιοθεσία από τον «ομόφυλο σύζυγο» του γονέα (θα ισχύσει και για τα σημερινά παιδιά από παρένθετη κύηση), β) δεν θα επιτρέπεται στην Ελλάδα η παρένθετη κύηση υπέρ «ομόφυλου ζευγαριού», αλλά αυτή θα αναγνωρίζεται, αν έγινε νόμιμα σε άλλο κράτος. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αποτελέσουν κίνητρα για την εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών.

7. Το νομοσχέδιο καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, αλλά ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας.

8. Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίζει μόνο το Ιερό Μυστήριο του χριστιανικού γάμου και απορρίπτει τον πολιτικό γάμο ασχέτως φύλου.


Φωτογράφιζα : Χρήστος Μπόνης


«Απάντηση» στο... Υπουργικό Συμβούλιο

Πάντως, λίγες ώρες αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, με το οποίο εκφράστηκε η πλήρης αντίθεσή της στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο πρωθυπουργός φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στο «τραπέζι» του αυριανού (στις 12 το μεσημέρι) υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα αυτό θα είναι και το πρώτο θέμα στην ατζέντα και η παρουσίαση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα γίνει από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια μορφή «απάντησης» στο «όχι» της Εκκλησίας, αν και ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει διαμηνύσει επί του θέματος ότι οι απόψεις του κλήρου γίνονται σεβαστές αλλά η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.


Ποιος είναι  Μητροπολίτης Νικόλαος  (πηγή Wikipedia )

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος (κατά κόσμον Νικόλαος ΧατζηνικολάουΘεσσαλονίκη13 Απριλίου 1954) είναι Έλληνας θεολόγοςκληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίαςεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής από το 2004. Είναι, επίσης, διακεκριμένος επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο MIT, αλλά και στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κρήτης.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1954 στη Θεσσαλονίκη. Είναι κατά σάρκα αδερφός του προϊσταμένου της Αδελφότης Θεολόγων «Ο Σωτήρ» Αρχιμανδρίτου π. Αστερίου Χατζηνικολάου. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας το πτυχίο του με άριστα. Μετά τη συμπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Η.Π.Α., στην Αστροφυσική (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ) και βρέθηκε στη NASA για περισσότερο από έναν χρόνο. Σπούδασε σε διδακτορικό επίπεδο (PhD) Μηχανολογία και Βιοϊατρική Τεχνολογία (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ΜΙΤ). Ακολούθως και παράλληλα προς την επιστημονική του έρευνα σπούδασε την επιστήμη της Θεολογίας στην Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, από όπου και έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του M.I.T., στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάκονος και Πρεσβύτερος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπήρξε διευθυντής του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκάρη μοναχός στις 18 Μαρτίου 1989 στην Ιερά Μονή Στομίου Κονίτσης και την επομένη χειροτονήθηκε διάκονος και εν συνεχεία πρεσβύτερος στις 10 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. Αργότερα ανεγράφη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Από το 1990 έως και το 2004 διακόνησε ως εφημέριος στο αγιορείτικο Μετόχι της Αναλήψεως (Μονής Σίμωνος Πέτρας) στο Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.