Ο Πούτιν φοβάται ακόμη και νεκρό τον Ναβάλνι - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πούτιν φοβάται ακόμη και νεκρό τον Ναβάλνι

 
Η εκπρόσωπος Τύπου του εκλιπόντος Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε την Παρασκευή πως οι αρχές της Ρωσίας είπαν στη μητέρα του ότι ο γιος της πρέπει να ταφεί στην αποικία κρατουμένων όπου πέθανε, εκτός αν συμφωνήσει εντός τριών ωρών να τον θάψει χωρίς να γίνει δημόσια κηδεία.

Την ίδια ώρα, με ανοιχτή επιστολή τους προς τις ρωσικές αρχές, την οποία υπέγραψαν ήδη περισσότεροι από 400 ιερείς και θρησκευόμενοι Ρώσοι, ζητούν να παραδοθεί η σορός του Ναβάλνι στην οικογένειά του, ώστε οι συγγενείς και ομοϊδεάτες του να μπορέσουν να τον αποχαιρετίσουν και «να του κάνουν μια χριστιανική κηδεία».

Ο πρώτος που υπέγραψε την επιστολή είναι ο ιερέας Αντρέι Κορότσκιν, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά κατά του πολέμου, μετακόμισε στην Γερμανία και γι’ αυτό το λόγο αποπέμφθηκε από το αξίωμά του από την ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Με εκβιάζουν», λέει η μητέρα του

Την Πέμπτη, η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λουντμίλα, κατηγόρησε τους Ρώσους ανακριτές πως την «εκβιάζουν» σε σχέση με την κηδεία του γιου της, λέγοντας ότι προσπαθούν να την εξαναγκάσουν να κηδέψει το παιδί της «μυστικά», χωρίς καν την παρουσία συγγενών.

Η Λουντμίλα Ναβάλναγια έκανε τις δηλώσεις αυτές σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Μάλιστα, η μητέρα του επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, που πέθανε στη φυλακή «Πολικός Λύκος» της Αρκτικής, δήλωσε πως την απειλούν πως εάν δεν δεχθεί τους όρους, δεν θα λάβει ποτέ τη σορό του γιου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.