Η Αθήνα ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Η Αθήνα ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης
 Oι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης γεμίζουν σχεδόν όλες τις εποχές με τουρίστες. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο, αλλά και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ταξιδεύουν στη Γηραιά Ήπειρο για να θαυμάσουν τα μνημεία της, να περπατήσουν στα σοκάκια της και να απολαύσουν τις ξεχωριστές εθνικές κουζίνες των χωρών της.

Απ’ ότι φαίνεται όμως, δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα στην Ήπειρό μας καθώς ακόμα και οι πιο φωτογραφημένες πόλεις της κρύβουν κινδύνους. Μπορεί να μην είναι ορατοί με γυμνό μάτι, αλλά σίγουρα παραμονεύουν σε κάποιο σκοτεινό δρομάκι.

Μάλιστα, το ταξιδιωτικό site waytostay.com κυκλοφόρησε πρόσφατα λίστα με τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης και δυστυχώς για εμάς σε αυτήν υπάρχουν και δύο ελληνικές.

Για την ακρίβεια, η Αθήνα καταλαμβάνει την 14η θέση με το site να επισημαίνει πως, «Ενώ αυτή η διάσημη πόλη είναι γνωστή για τα απίστευτα αρχαία της, είναι επίσης διαβόητη για ορισμένες επικίνδυνες ζώνες, γεγονός που την καθιστά μη ασφαλή πόλη για επίσκεψη.

Δεν συνιστάται η νυχτερινή βόλτα σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στην Ομόνοια και τα Πατήσια και ορισμένα σημεία του Μοναστηρακίου, της Ερμού, του Ψυρρή και της Πλατείας Συντάγματος.

Η Αθήνα είναι γνωστή για τα ιστορικά της αξιοθέατα και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή, αλλά προσπαθήστε να μην περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα αν αποφασίσετε να βγείτε έξω το βράδυ.

Παρόλο που τα σοβαρά ένοπλα εγκλήματα είναι κάτι σπάνιο στην Αθήνα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για μικροεγκλήματα που έχουν να κάνουν με πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών, τα οποία μπορεί να συμβούν σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές, τόσο από ενήλικες όσο και από παιδιά-κλέφτες.

Οι κακόφημες περιοχές που αναφέραμε νωρίτερα θεωρούνται επικίνδυνες, καθώς συχνάζουν έμποροι ναρκωτικών, αναρχικοί και κλέφτες, γι’ αυτό να μένετε πάντα σε ομάδες και να αποφεύγετε αυτές τις περιοχές τη νύχτα».

Η δεύτερη ελληνική πόλη της λίστας είναι η Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στην 19η θέση και χαρακτηρίζεται από το site ως λιγότερο επικίνδυνη από την πρωτεύουσα, αλλά όχι και απολύτως ασφαλής.

«Αν και είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε κάποιο βίαιο έγκλημα σε αυτή τη δημοφιλή πόλη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πορτοφολάδες και οι μικροκλοπές είναι συνηθισμένες, ιδίως στις αστικές περιοχές και στις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές», επισημαίνει η συντάκτρια του άρθρου.

Για την ιστορία, την κορυφή της λίστας με τις πιο επικίνδυνες ευρωπαϊκές πόλεις καταλαμβάνει η Μασσαλία, ενώ σε αυτή βρίσκουμε και πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νάπολη και το Δουβλίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.