ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS




Γράφει-Σχολιάζει

ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Υπό διαφορετικές συνθήκες και ως επαγγελματίας Δημοσιογράφος, θα έδινα τα εύσημα στο ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS  για την αποκλειστική προβολή θεμάτων ουσιωδών του Δήμου Ξηρομέρου. Μια πληροφόρηση που σε άλλους Δήμους  παρέχει το Γραφείο Τύπου , ή το Γραφείο του Δημάρχου και  απευθύνεται  στο σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης, της περιοχής ή και άλλων Μέσων, που  δείχνουν ενδιαφέρον για τα ζητήματα της Περιοχής  και του Δήμου.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει και το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS , τυγχάνει μιας σκανδαλώδους προνομιακής μεταχείρισης σε βάρος όλων των άλλων blogs του Ξηρομέρου και φυσικά σε βάρος της ενημέρωσης του συνόλου των Δημοτών, είτε διαβάζουν το ένα, είτε το άλλο Μέσο.

Η Δημοτική Αρχή διαπράττει, με την πρακτική της μονομερούς ενημέρωσης, ολέθριο λάθος καταστρατηγώντας το αναφαίρετο δικαίωμα των Δημοτών για πλουραλιστική ενημέρωση και απόκτηση άμεσης  γνώσης  ''για τα έργα και τις ημέρες''  της.

Έτσι, παρατηρούμε να ανακοινώνονται επίσημα από τον Δήμο, ή το Γραφείο του Δημάρχου ζητήματα ελάσσονος σημασίας, όπως πχ διάφορες εκδηλώσεις ή ανακοινώσεις για συνεδρίαση του ΔΣ ή των Οργάνων του Δήμου. Πάλι καλά, που γίνονται και αυτές οι ανακοινώσεις.

Ωστόσο,  πληροφορίες για ουσιώδη ζητήματα όπως πχ η πρόσφατη απόρριψη και η επιστροφή του Προϋπολογισμού από το Παρατηρητήριο, ή η επανεισαγωγή του στη Δημοτική Επιτροπή, ή η απόρριψη της προσφυγής Πανταζή  και παλιότερα του κ. Γαλούνη  κ.α παρέχονται από το blog  του Μύτικα και όχι από τον Δήμο, ή το Γραφείο του Δημάρχου, όπως αρμόζει.

Το ίδιο blog είναι αυτό που απαντά σε οποιαδήποτε κριτική υφίσταται ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή, υποκαθιστώντας προκλητικά και ''αηδιαστικά'' θα έλεγα τη Δημοτική Αρχή.

Το πράττει όμως χωρίς την συγκατάθεση της Δημοτικής Αρχής ; Υπάρχει νοήμων Δημότης, που να μπορεί να υιοθετήσει την άποψη αυτή ;

Έχοντας μια μακρόχρονη δημοσιογραφική εμπειρία γνωρίζω πολύ καλά- όπως και ο κάθε δημοσιογράφος - πως διοχετεύονται οι ειδήσεις στα ΜΜΕ , σε ποια ΜΜΕ και με τι σκοπό. Αυτό αφορά κυβέρνηση,  αντιπολίτευση, η ακόμα  εταιρείες , Οργανισμούς κλπ.   και, προφανώς,  όλα είναι μέσα στο επικοινωνιακό παιχνίδι.  Αλλά υπάρχουν και όρια.

 Στην περίπτωση του Δήμου Ξηρομέρου μάλλον αγνοούν το μέτρο και εκτιμούν, λανθασμένα, ότι με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούν την υποχρέωσή τους για πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια, που επιβάλλεται να παρέχουν χωρίς φειδώ, σε κάθε δημότη.

Το κωμικοτραγικό, όμως, της περιπτώσεως είναι η μόνιμη επωδός του κ. Σούλα ότι ''αλιεύσαμε στη Διαύγεια, ή εντοπίσαμε ''το τάδε ή το άλλο θέμα.

Κύριε Σούλα, αγαπητέ Βασίλη κάνε τη δουλειά σου όπως νομίζεις σωστά.  Έχε όποιες σχέσεις θέλεις με την Δημοτική Αρχή και δεν είμαι εγώ που  θα σε κρίνω για τις επιλογές σου .Αλλά μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του κόσμου.

Λυπάμαι, που θα το πω, αλλά, βασιλικότερος του Βασιλέως ; Γιατί ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.