Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Όσοι δεν πιστεύουν στην τουριστική αξιοποίηση της Δυτικής παραλίας της Αιτωλοακαρνανίας, διαψεύδονται οικτρά από την ίδια την πραγματικότητα και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στην Πάλαιρο, το Μύτικα και τη Βόνιτσα.
Οι σπάνιας ομορφιάς παραλίες του Ιονίου φαίνεται ότι έχουν κεντρίσει για τα καλά το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επενδυτών στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα στις υποδομές, που προορίζονται για τουρίστες με υψηλά εισοδήματα και απαιτήσεις.
Πρόσφατη επένδυση, που μπαίνει στη φάση της υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο με τρία έτη, η επένδυση Ολλανδικού Ομίλου σε τουριστικές εγκαταστάσεις αξιώσεων στην Πάλαιρο, συνολικού ύψους 182 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα στην Πάλαιρο κατασκευάζονται υποδομές και διατίθεται ο ανάλογος χώρος για Μπαγκαλόουζ υψηλών απαιτήσεων.
Μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία Μαρίνας υψηλών προδιαγραφών, που θα λύσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το πρόβλημα ελλιμενισμού των σκαφών, που διαπλέουν τις ακτές του Ιονίου.
Πρόκειται, ουσιαστικά για ζωτικές παρεμβάσεις στην περιοχή, που θα τονώσουν τον τουριστικό της χαρακτήρα και θα την κατατάξουν ανάμεσα στους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Η αναβάθμιση δε, του οδικού δικτύου Παλαίρου -Αεροδρομίου Ακτίου θα επιφέρει την κατακόρυφη ζήτηση για τουρίστες προερχόμενους, κυρίως, από την Ευρώπη. Βέβαια, όλα αυτά θα πρέπει να συνοδευτούν και με την αναβάθμιση του αεροδρομίου, κάτι, που προς το παρόν, δεν έχει εξαγγελθεί .
Ό μως και το παραλιακό μέτωπο Αστακού -Μύτικα προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον επενδυτών, που θέλουν να λειτουργήσουν πρότυπες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, κυρωίς απέναντι από τον Καστό και τον Κάλαμο. Σε περιοχές δηλαδή της Ακαρνανίας που προσφέρουν μοναδικές εικόνες ομορφιάς, γαλήνης και κρυστάλλινων γαλαζοπράσινων κολπίσκων.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ζωηρό ενδιαφέρον έχουν δείξει Ισραηλινοί επενδυτές, ο οποίοι μάλιστα έχουν επιλέξει περιοχή για ξενοδοχειακή μονάδα, κοντά στη Αγριλιά, αλλά η θεσμοθέτηση της ΠΟΑΥ, τους καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς καθώς όπως λένε, ''δεν μπορούν οι επισκέπτες να κολυμπούν δίπλα από τους ιχθυοτροφικούς κλωβούς ''.
Η περιοχή, πλέον, γι αυτούς έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και έχουν στραφεί για την εξεύρεση χώρων για εγκατάσταση πρότυπων ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας έως 500 τουριστών.
Ταυτόχρονα σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων εκτάσεων, συνολικής επιφάνειας 180 στρεμμάτων.
Η μαρίνα Παλαίρου
Την ίδια στιγμή υπεγράφη από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον Δήμαρχο Ακτίου- Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη, παρουσία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, η παραχώρηση της μαρίνας Παλαίρου στο δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.
Η μαρίνα Παλαίρου, με έκταση θαλάσσιας ζώνης συνολικής επιφάνειας 164 στρεμμάτων και δυναμικότητα 400 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, θα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της χώρας.
Στη χερσαία ζώνη θα επιτρέπονται δραστηριότητες όπως σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, αναψυκτήρια, ξενοδοχείο κ.α.
“Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη και στης 13 περιφέρειες της χώρας, δημιουργεί θέσεις εργασίας και στηρίζει τις τοπικές οικονομίες” ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.