Στο Αγρίνιο η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στις 16 Νοεμβρίου - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Στο Αγρίνιο η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στις 16 Νοεμβρίου


Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00’ το απόγευμα στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Τιμίας και Χαριτοβρύτου Κάρας του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Το πανίερο αυτό θησαύρισμα της Εκκλησίας θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ με τη συνοδεία Πατέρων της Ιεράς Μονής.

Μετά την υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, επικεφαλής του Κλήρου, των Αρχών και του Λαού, η Τιμία Κάρα θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, όπου θα τελεστεί η Δοξολογία και η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχομένου του Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ.

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 6:00’ το πρωί έως τις 12:00’ τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.