Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές το 2023-Συζητήσεις για αυθημερόν βίζα στους Τούρκους για τα νησιά - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές το 2023-Συζητήσεις για αυθημερόν βίζα στους Τούρκους για τα νησιά

 



Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές το 2023 υπογραμμίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης. Το καλοκαίρι σημειώθηκε νέα έξαρση ροών, η οποία όμως δεν μοιάζει με όσα βίωσε η Ιταλία, η Κροατία και η Σλοβακία υπογράμμισε ο κος Καιρίδης.

«Στη χώρα μας ο μεταναστευτικός πληθυσμός βαίνει μειούμενος. Έχουμε μεγάλη εκροή του μεταναστευτικού πληθυσμού. Την τελευταία πενταετία πάνω από 200.000 νόμιμοι μετανάστες στη χώρα μας, κυρίως αλβανικής καταγωγής, έχουν φύγει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα κενά στην αγορά εργασίας. Όσοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό ή τις κατασκευές το γνωρίζουν».

Τέλος, ο Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε πως γίνονται συζητήσεις για την έκδοση VISA αυθημερόν για την επίσκεψη των Τούρκων πολιτών στα νησιά. Όπως εξήγησε ο υπουργός, η κίνηση αυτή θα βελτιώσει τον τουρισμό νησιών, όπως η Χίος και η Μυτιλήνη, νησιά που έχουν ένα μικρό και οικογενειακό τουρισμό τον Αύγουστο.

«Είναι VISA Facilitation, για άνετα και γρήγορη πρόσβαση», εξήγησε, τονίζοντας πως θα αφορά αποκλειστικά τα νησιά και όχι τον Έβρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.