ΠΟΑΥ : Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο, αλλά πότε ; όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των κλωβών ; - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΑΥ : Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο, αλλά πότε ; όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των κλωβών ;

 Τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων θα επιδιώξει ο Δήμος Ξηρομέρου, με στόχο να παρεμποδίσει τις εργασίες εγκατάστασης νέας ιχθυομονάδας στο παραλιακό μέτωπο Αστακού-Μύτικα και συγκεκριμένα στη θέση ''Βουλγαρέλα.''

Ωστόσο, έως αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προσφυγή και έως ότου συμβεί αυτό θα χρειασθεί χρόνος, πράγμα που σημαίνει ότι , όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής θα έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικές εργασίες, οπότε η λήψη ασφαλιστικών μέτρων δεν θα έχει καμία αξία για σταμάτημα των εργασιών, που ήδη θα έχουν ολοκληρωθεί.

Για να κατατεθεί η προσφυγή απαιτείται να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για τον ορισμό και την αμοιβή δικηγόρου, που θα αναλάβει τη σχετική διαδικασία.

Εάν δε τεθεί και θέμα  διαδικασίας επιλογής δικηγόρου και όχι ανάθεσης, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και χρονοβόρα.


Η Ανακοίνωση του Δημάρχου
 

Ημερομηνία 7-11-2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η δημοτική αρχή ενημερώνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τους δημότες, ότι εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπ’ αριθμόν 87/2020 απαρέγκλιτα και στο σημείο της αναφοράς, ότι δεν θα δεχτεί καμία νέα μονάδα στο παράκτιο μέτωπο Αστακού – Μύτικας.

Εντός της νομικής προθεσμίας λοιπόν, κατέθεσε ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την νέα μονάδα που εγκαθίσταται στην Βουλγαρέλα και προχωρά και σε ασφαλιστικά μέτρα. Το ίδιο θα πράξει άμεσα και για κάθε νέα μονάδα που θα αδειοδοτηθεί στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικα.

Ο Δήμος Ξηρομέρου θα υπερασπίσει την ομόφωνη απόφαση 87/2020 με κάθε νόμιμο μέσο και διαδικασία, για αυτό να είναι σίγουροι όλοι.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.