Η Συντριπτική νίκη της Δημοτικής Αρχής, διασφαλίζει και μεγάλες αποφάσεις για το Ξηρόμερο ; - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Η Συντριπτική νίκη της Δημοτικής Αρχής, διασφαλίζει και μεγάλες αποφάσεις για το Ξηρόμερο ;

 

Γράφει -Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Οι Ξηρομερίτες επεφύλασσαν  μια συντριπτική νίκη στην νυν Δημοτική Αρχή και της έδωσαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μια πανίσχυρη πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με 16 Συμβούλους έναντι 9 της ανίσχυρης   Αντιπολίτευσης  .

Πλέον, θα πρέπει να αισθανόμαστε βέβαιοι ότι θα δρομολογηθούν όλα εκείνα τα μέτρα και οι αποφάσεις που θα δώσουν λύση στα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου, τα οποία δεν είναι, ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πολύ περισσότερα. Αυτό λέει η λογική....Αλλά άλλο λογική και άλλο οδυνηρή πραγματικότητα.

Τώρα η Δημοτική Αρχή δεν θα έχει καμία δικαιολογία να επικαλεστεί για την μη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Δεν μπορεί να επικαλείται  ό,τι επικαλούνταν την πρώτη τετραετία που  απέδιδε  τις ευθύνες για κάθε στραβό, που συνέβαινε,  στην αντιπολίτευση.

Με 16 Συμβούλους ο Δήμαρχος μπορεί να ''περάσει'' από το ΔΣ ό,τι θέλει, χωρίς να έχει το φόβο να μην υπερψηφισθούν οι προτάσεις του. Αυτό, πλέον, θεωρείται δεδομένο, λαμβανομένου υπόψιν ότι οι Σύμβουλοί του δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα είναι αντίθετοι με τις εισηγήσεις-προτάσεις των δύο, τριών ατόμων  που κάνουν κουμάντο στο Δήμο ενώ  οι άλλοι, απλώς ψηφίζουν, ή χειροκροτούν.

Την πρώτη τετραετία  του πειραματισμού δεν λύθηκαν φλέγοντα ζητήματα, όπως το αποχετευτικό, τα σφαγεία, η υδροδότηση, τα σκουπίδια, το οδικό δίκτυο και τόσα άλλα.

Τη δεύτερη πενταετία (πλέον), θα λυθούν ή θα χρειασθεί  άλλη μία πενταετία ;

Και τότε ποιον θα κατηγορούν  για τυχόν αποτυχία ; Τον εαυτό τους; Όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει.....

Υπερπλειοψηφία στο ΔΣ, αλλά είναι αυτή ικανή να λύσει θέματα, όπως πχ να λειτουργεί το ΔΣ υπό συνθήκες πολιτικού πολιτισμού και όχι με φαινόμενα απειλών, τραμπουκισμών και χειροδικιών ;

Ο χρόνος θα το δείξει. ...

Θα αλλάξει κάτι στον τρόπο λειτουργίας του ; Θα διανέμονται πχ οι εισηγήσεις στους Δημοτικούς Συμβούλους έγκαιρα, ή την τελευταία στιγμή όπως συνέβαινε πάντα αλλά και μόλις πριν λίγες ημέρες, στο τελευταίο ΔΣ, που διανεμήθηκαν , μόλις λίγες ώρες, πριν τη συνεδρίαση ; 

Θα βελτιωθεί και εκσυγχρονισθεί η ζωντανή μετάδοση των Συνεδριάσεων, ώστε να μπορεί ο κόσμος να τις παρακολουθεί ;

Γιατί τώρα- όπως γίνεται η μετάδοση- μάλλον απωθείται κάποιος να τις παρακολουθήσει αφού η όλη τεχνική , που χρησιμοποιείται είναι απαρχαιωμένη  και απολύτως κουραστική για όποιον θελήσει να τις παρακολουθήσει.

Η ζωντανή μετάδοση θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο παρακολούθησης των συνεδριάσεων και όχι αιτία μη παρακολούθησης.

Σε ότι αφορά στον πολιτικό πολιτισμό στα πλαίσια λειτουργίας του ΔΣ, οι πρώτοι που θα πρέπει να τον διδάξουν είναι ο /η Πρόεδρος του ΔΣ, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι και ακολούθως όλοι οι άλλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.