Παρανάλωμα του πυρός η γνωστή σε όλους χωματερή της Χρυσοβίτσας .... Από τύχη αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς ! - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Παρανάλωμα του πυρός η γνωστή σε όλους χωματερή της Χρυσοβίτσας .... Από τύχη αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς !



Γράφει-Σχολιάζει 
ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Παρανάλωμα του πυρός η γνωστή σε όλους μας  χωματερή της Χρυσοβίτσας. Ένας χώρος, περίπου ενός στρέμματος στην άκρη του χωριού,  είχε μετατραπεί,  τα τελευταία χρόνια σε χώρο εναπόθεσης κάθε άχρηστου αντικειμένου, μικρού, ή μεγάλου, οικιακών απορριμμάτων ακόμη και ψόφιων ζώων δημιουργώντας μια απαίσια και τριτοκοσμική εικόνα, που σε ανάγκαζε να γυρνάς το κεφάλι σου προς την άλλη πλευρά του δρόμου για να αποφύγεις το θλιβερό θέαμα.
Για χρόνια ολόκληρα οι κάτοικοι της περιοχής, ενδεχομένως και διερχόμενοι πετούσαν στο σημείο ό,τιδήποτε άχρηστο, με αποτέλεσμα  να μαζευτούν τόννοι απορριμμάτων.
Πολλές φορές η υπόθεση είχε γίνει θέμα συζήτησης ακόμη και διαξιφισμών μεταξύ των κατοίκων. Αν και το πρόβλημα ήταν γνωστό στην τοπική Κοινότητα, τον Πρόεδρο του χωριού και την Δημοτική Αρχή, ουδείς είχε ενδιαφερθεί για την απομάκρυνση των σκουπιδιών αλλά και της παράνομης χωματερής, που εγκυμονούσε ένα σωρό κινδύνους για την υγεία ανθρώπων και ζώων, που έπαιρναν την τροφή τους από τα άκρως επικίνδυνα σκουπίδια.
Και ω του θαύματος, εξευρέθη λύση... Αλλά τι λύση ; Αυτή της καύσης των σκουπιδιών στο σημείο της χωματερής και όχι η απομάκρυνσή τους στις  αδειοδοτημένες χωματερές.  Φωτιά, που προκάλεσαν άγνωστοι-στη Χρυσοσβίτσα ακούγονται τα ονόματά τους-κατέκαυσε τα σκουπίδια αλλά είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν επικίνδυνοι και τοξικοί καπνοί, που δημιούργησαν  αποπνικτική ατμόσφαιρα και αηδιαστική κακοσμία για δύο ημέρες. Ενώ τα αποκαίδια δημιουργούν μια απόκοσμη και ντροπιαστική εικόνα .
Ποιος , ή ποιοι είναι  αυτοί που υποκατέστησαν τη Δημοτική Αρχή ;  Και γιατί η Δημοτική Αρχή άφησε τα πράγματα να φθάσουν σε αυτό το σημείο ; Φαντασθείτε τι μπορεί να συμβεί εάν  αυθαίρετα ο καθένας, σε κάθε χωριό του Ξηρομέρου, όπου βρίθουν οι χωματερές, πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα τους ζεστούς μήνες .
Στη Χρυσοβίτσα αποφεύχθηκε η διάδοση της φωτιάς στην παρακείμενη βλάστηση.  Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, σε κάποια άλλη περίπτωση φωτιάς,  σκέφθηκε κανείς αρμόδιος τι καταστροφή μπορεί να γίνει  στην ευρύτερη δασική και μη περιοχή;
Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα πρέπει να εκλείψουν. Παιχνίδια με την φωτιά δεν δικαιολογούνται και δεν  συγχωρούνται.
Για όλα αυτά, τι λέει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χρυσοβίτσας, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την καθαριότητα και η Δημοτική Αρχή ;






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.