Ποιος μεγάλος κατασκευαστικός όμιλος φέρνει εργαζόμενους από την Ινδία - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Ποιος μεγάλος κατασκευαστικός όμιλος φέρνει εργαζόμενους από την Ινδία

 

Της Ελένης Μπότα

Σε μείζον πρόβλημα, για το οποίο τα στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου έχουν κρούσει πολλάκις τον κώδωνα του κινδύνου, έχει μετατραπεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Τα έργα που δημοπρατήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια παίρνουν μπροστά και το ερώτημα που τίθεται -και από τους ίδιους τους Ομίλους- είναι ποιος θα τα κατασκευάσει, καθώς υπολογίζεται ότι σήμερα λείπουν πάνω από 250.000 εργατικά χέρια.

Παρά τις εκκλήσεις των εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου και τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα περί διακρατικών συμφωνιών, το πρόβλημα της εξεύρεσης εργατικού δυναμικού παραμένει.

    Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς Ομίλους της χώρας, η ΑΒΑΞ έχει στραφεί στην ανεύρεση εργατών από την Ινδία προκειμένου να δουλέψουν στα έργα που εκτελεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος έχει απευθυνθεί σε εταιρεία η οποία συλλέγει βιογραφικά ανθρώπων από τρίτες χώρες. οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στην χώρα μας.

Ήδη η ΑΒΑΞ έχει στα χέρια της δεκάδες βιογραφικά Ινδών εργατών, τα οποία εξετάζει προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψή τους. Στη συνέχεια και με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την προσέλκυση εργαζομένων και από άλλες χώρες, είτε πρόκειται για εποχική απασχόληση (έως 9 μήνες), είτε για θέσεις 12μηνης διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης, ο Όμιλος, θα καταθέσει το σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια και αφού το αίτημα αυτό εξεταστεί και εγκριθεί, θα μεταβιβαστεί στην ελληνική πρεσβεία που βρίσκεται στην Ινδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΒΑΞ αναμένεται να προχωρήσει στην πρόσληψη μερικών δεκάδων Ινδών εργατών. Σήμερα πάντως οι ανάγκες του κατασκευαστικού κλάδου για εργατικά χέρια ανέρχονται σε εκατοντάδες, ενώ όταν ανοίξουν όλα τα εργοτάξια των έργων στη χώρα μας οι ανάγκες θα είναι χιλιάδες.

Λείπουν 250.000 εργαζόμενοι στον κλάδο

Περίπου 250.000 νέες θέσεις εργασίας παραμένουν κενές στον κατασκευαστικό κλάδο.

Έρευνα του ΙΟΒΕ που είχε δημοσιευθεί μέσα στο 2022 ζωγράφιζε με μελανά χρώματα την εικόνα που υπάρχει σήμερα στο ζήτημα της απασχόλησης στον κλάδο των κατασκευών. Όπως σημείωνε, χρειάζονταν επιπλέον τουλάχιστον 160.000 εργαζόμενοι σε κατασκευαστικούς και τεχνικούς τομείς σε όλα τα επίπεδα ειδίκευσης

Πηγή  : capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.