Μήπως κάποιος γνωρίζει αν, και πότε θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Αστακού ; Ή, το ξέρει μόνον η καφετζού ; - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Μήπως κάποιος γνωρίζει αν, και πότε θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Αστακού ; Ή, το ξέρει μόνον η καφετζού ;

 




Γράφει-Σχολιάζει

ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Κατέβηκα χθες βράδυ στον Αστακό για να απολαύσω στην παραλία τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Πολύ γρήγορα, όμως, ένοιωσα δυσφορία από την αποπνικτική και αηδιαστική οσμή, που ήταν αρκετά έντονη από τον κεντρικό δρόμο μέχρι και το λιμάνι. Τόσο έντονη, που δεν έμεινα ούτε δευτερόλεπτο στην καφετέρια, μετά τη λήξη του αγώνα για να απολαύσω το τερψιλαρύγγιον...μετά των φίλων.

Είναι ο καιρός, που δημιουργεί το πρόβλημα, μου λέει καλός μου φίλος, Αστακιώτης που ζει το φαινόμενο καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι.

Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια και όπως δείχνουν τα πράγματα θα κρατήσει για πολύ ακόμα, χωρίς να είναι σε θέση κάποιος να μας διαβεβαιώσει ότι, επιτέλους, το οξύ πρόβλημα, που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα, θα διαρκεί πχ μέχρι τότε....οπότε το έργο θα μπει σε πλήρη λειτουργία. 

Ένα έργο, που ξεκίνησε από το 2008 και ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και δεν κατέστη λειτουργικό.

Κι ενώ το ερώτημα παραμένει επίκαιρο, ουδείς είναι σε θέση να μας πληροφορήσει για τον χρόνο παράδοσης και φυσικά λειτουργίας του. Φοβάμαι ότι ούτε η ίδια η Δημοτική Αρχή το γνωρίζει, ή ενδεχομένως γνωρίζει αλλά  αποφεύγει συστηματικά -για λόγους που αξίζουν  διερεύνησης- να δώσει απάντηση στο ερώτημα, που απασχολεί Αστακιώτες και επισκέπτες.

Κάποια στιγμή -και όσο πιο σύντομα γίνεται-η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να δώσει εκτενείς πληροφορίες για τυχόν προβλήματα και αστοχίες του έργου, για το αν αυτές είναι αντιμετωπίσιμες πως , και  , επιτέλους, πότε θα αντιμετωπισθούν. 

Η κάθε σύμβαση έργου περιλαμβάνει κάποιες υποχρεώσεις και ρήτρες τόσο για την Δημοτική Αρχή όσο και για τον ανάδοχο του έργου αλλά και κυρώσεις, ακόμα και ποινικές.

Δεν είναι δυνατόν ένα έργο να ξεκινάει και ποτέ να μην παραδίδεται σε λειτουργία και ο ανάδοχος  να μην υφίσταται καμία συνέπεια.

Είναι, πράγματι, απορίας άξιο, πως συμβαίνει ο Δήμος να μην  διεκδικεί και Νομικά την εφαρμογή των προβλέψεων της σύμβασης και να μην κατοχυρώνει τα δικαιώματά του, που απορρέουν από αυτήν. Εκτός και αν δεν υπάρχουν ρήτρες και υποχρεώσεις για τους συμβαλλόμενους, ή είναι ελλιπείς.

 Τι επιτέλους συμβαίνει ; Οι Δημότες θα ενημερωθούν  κάποια στιγμή επαρκώς και με στοιχεία για το ότι ένα πρωτεύον έργο έχει μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας ; Και η Αντιπολίτευση  τι κάνει ; Γιατί σιωπά ; Γιατί δεν ζητάει επίσημη παράθεση στοιχείων, που να δίνουν απάντηση στα ερωτήματα, που απασχολούν τους Δημότες ;

Και εάν το θέμα του Βιολογικού Αστακού αφεθεί ανέγγιχτο, γιατί να μην επαναληφθούν τα ίδια και στο αντίστοιχο έργο του Βιολογικού στην Αλυζία ;

Φοβάμαι ότι για να μάθουμε όλα αυτά και, πρωτίστως, αν και πότε θα λειτουργήσει το έργο, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε καφετζού ......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.