Πιέσεις της Ελλάδας στον Έντι Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη-Στη Χειμάρα ο Κ. Μπακογιάννης στις 14 Αυγούστου - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Πιέσεις της Ελλάδας στον Έντι Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη-Στη Χειμάρα ο Κ. Μπακογιάννης στις 14 Αυγούστου
Στενεύει τον κλοιό γύρω από το καθεστώς Ράμα η Αθήνα, με στόχο την άμεση αποφυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Ο αμετανόητος Αλβανός πρωθυπουργός φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να κρατήσει σιδεροδέσμιο τον ομογενή Ελληνα δήμαρχο, με στόχο να παρέλθει η προθεσμία ορκωμοσίας του και έτσι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προχωρήσει σε επανάληψη των εκλογών.

Κοινώς, ο Ράμα δεν διστάζει να διαλύσει όποια έννοια κράτους Δικαίου με στόχο να ακυρώσει την ταπεινωτική ήττα που υπέστη από τον Μπελέρη τον περασμένο Μάιο. Μετά τις παρεμβάσεις Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ηχηρές παρεμβάσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο δήμαρχος της Αθήνας ετοιμάζεται να βρεθεί στη Χειμάρρα με στόχο τη στήριξη του αιτήματος για άμεση αποφυλάκιση του Ελληνα ομογενή. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης θα μεταβεί τη Δευτέρα 14 Αυγούστου στη Χειμάρρα, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας, σε εκδήλωση που θα γίνει για την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου της Φρέντι Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ορκωμοσία του και η ανάληψη των καθηκόντων του.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» τη Δευτέρα, στις 18.00, στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χειμάρρα, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη. Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει φυλακισμένος από τον περασμένο Μάιο, με τις αλβανικές Αρχές να του έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για να του στερήσουν το πολιτικό δικαίωμα να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, αλλά ο ίδιος παρουσιάζεται αποφασισμένος να μη «λυγίσει».

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας με δήλωσή του μέσα από πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και θα δώσει μάχη μέχρι τελικής πτώσης για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συμπολιτών του. «Είμαι εδώ, όρθιος, ακλόνητος και αποφασισμένος να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των πολιτών της Χειμάρρας. Αντέχω και είμαι αποφασισμένος να το πάω μέχρι τέλους και να σεβαστώ την ετυμηγορία των πολιτών της Χειμάρρας. Μου έδωσαν μια εντολή και θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα και την περιουσία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.