Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΌΝ, ΣΩΘΗΤΩ... Το μπαλάκι των ευθυνών για την ΠΟΑΥ στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης ! - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΌΝ, ΣΩΘΗΤΩ... Το μπαλάκι των ευθυνών για την ΠΟΑΥ στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης !

 

Το μπαλάκι των ευθυνών για την επέκταση της ΠΟΑΥ στη Βουλγαρέλα ρίχνει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης στον ειδικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσαρό. Είναι το πρόσωπο που υπέγραψε, όπως έχει δικαίωμα να κάνει,  την αδειοδότηση μεταφοράς και εγκατάστασης νέας ιχθυομονάδας στη Βουλγαρέλα. Πρόκειται για διορισμένο από την κυβέρνηση στέλεχος της Διοίκησης.
Το κουβάρι, πλέον, αρχίζει να ξετυλίγεται και πολλά βγαίνουν  στην επιφάνεια καθότι είναι προφανές ότι ο Ειδικός Γραμματέας εκτελεί εντολές και αποφάσεις της κυβέρνησης.
Που βρίσκεται η ευθύνη Δημάρχου και άλλων ; Στο ότι ήταν γνώστες κάποιων καταστάσεων τις οποίες απέκρυψαν από τον λαό του Ξηρομέρου, αν και βοούσε ο τόπος για τα σχέδια των ιχθυοκαλλιεργητών, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο μέρος.
Με έκπληξη δε, διάβασα ότι πρόκειται να υπάρξει ακόμα και προσφυγή στον εισαγγελέα για το ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία, ή κάποιος υπάλληλος δεν  παρέδωσε στο Δήμο έγγραφα, που ζητήθηκαν.
Το σήριαλ της ΠΟΑΥ φαίνεται να έχει πολλά επεισόδια, τα οποία ακόμα δεν έχουμε δει και ενδεχομένως δεν γνωρίζουμε.
Στους Ξηρομερίτες συνιστώ υπομονή για τις επόμενες εκλογές, μετά από πέντε χρόνια.
Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.....

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κο Κατσαρό Δημήτριο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, κος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και την συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Κύριο θέμα αποτέλεσε η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, με τις προβλεπόμενες μετεγκαταστάσεις και επεκτάσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων.
Για τα αποτελέσματα της συνάντησης στις λεπτομέρειες και αναλυτικά, θα ενημερωθεί από τον Δήμαρχο το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση του την εβδομάδα που έρχεται και η Επιτροπή Αγώνα στη προσεχή τηλεδιάσκεψη.
Από την πλευρά του Δήμου αναφέρθηκαν όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες για να αποτραπεί η εφαρμογή και η κατάργηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού και η πρόθεση να εξαντληθούν τα νόμιμα μέσα που δίνει η συντεταγμένη Πολιτεία.
Ιδιαίτερη αναφορά πέραν του χωροταξικού σχεδιασμού, έγινε στην υποχρέωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Πολιτείας, για την καταγραφή και την προστασία των λιβαδιών Ποσειδωνίας, καθώς και της δέουσας οικολογικής εκτίμησης, σύμφωνα με τα άρθρα 10 - 11 Ν. 4014/2011, που μνημονεύεται στο Πρακτικό Επεξεργασίας του ΣτΕ του Π.Δ. για τις Εχινάδες.
Στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας, με ομολογία όλων όσων γνωρίζουν την περιοχή, εντοπίζεται παρουσία λειμώνων Ποσειδωνίας σε αφθονία, κάτι που επιβεβαιώνουν και ανοικτά επιστημονικά δεδομένα.
Επισημάνθηκε στον κο Κατσαρό ότι ο Δήμος Ξηρομέρου διαφωνεί κάθετα με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και τη Νήσο Κάλαμο. Η διαφωνία του αυτή έχει αποτυπωθεί με την ομόφωνη απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.