Το Ξηρόμερο πνέει τα λοίσθια, η Δημοτική Αρχή πελαγοδρομεί και η αντιπολίτευση καθεύδει........ - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Το Ξηρόμερο πνέει τα λοίσθια, η Δημοτική Αρχή πελαγοδρομεί και η αντιπολίτευση καθεύδει........

  




Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Κάπως έτσι, όπως  δηλαδή περιγράφεται στον τίτλο του παρόντος σχολίου,  και με την προσθήκη ότι '' φταίει κι ο ίδιος ο λαός που είναι μαραζιάρης'',   είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στο Ξηρόμερο. 

Μιλάμε για μια κατάσταση αποκαρδιωτική και πλήρως απογοητευτική, που προκαλεί θλίψη γιατί προχωρούμε ολοταχώς ως κοινωνία,  ως οικονομία, ως τόπος  προς τα χειρότερα, τα οποία έρχονται και θα σημαδέψουν οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον. 

Τα κλουβιά όλο και πληθαίνουν και απειλούν να καταλάβουν όλο το παραλιακό μέτωπο Αστακού-Μύτικα , εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα για ανάπτυξη  άλλων δραστηριοτήτων και κυρίως του τουρισμού .

Κι ενώ πρόκειται για θέμα που αφορά και επηρεάζει τους πάντες και άρα θα έπρεπε για την αντιμετώπισή του να υπάρχει κοινή θέση και αντίδραση, διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος έχει, όχι διχασθεί, αλλά ακόμη χειρότερα , έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία πολλές αντιπαλότητες και αντίθετες ομάδες.

Το ''διαίρει και βασίλευε'', προσιδιάζει απόλυτα στην κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στο Ξηρόμερο.

 Αλλά το κακό ξεκινάει από την Δημοτική Αρχή που δείχνει να πελαγοδρομεί, να άγεται και να φέρεται από εξελίξεις, και  τις κάθε είδους πιέσεις και σκοπιμότητες και, επιπλέον,  να μην έχει μία σταθερή και τεκμηριωμένη θέση πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα. 

Το κακό συμπληρώνεται από μία ανύπαρκτη αντιπολίτευση, που η στάση της γεννά ερωτηματικά. Δείχνει να τα έχει χαμένα, να μην γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Δείχνει ανίκανη να  αδράξει την ευκαιρία και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο,  αφήνοντας στην άκρη την άτολμη  και μη αποτελεσματική Δημοτική Αρχή.

Εκκωφαντική απουσία Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης και ιδού το αποτέλεσμα.

Χάθηκαν όμως και οι μεμονωμένες φωνές και αντιδράσεις.

Αναρωτιέμαι τι εξήγηση έχουν όλα αυτά ;

Κι ο κόσμος ; Ο θυμόσοφος λαός του Ξηρομέρου, τι κάνει ; Το μόνο που ξέρουν πολλοί να κάνουν  είναι να γράφουν ανώνυμα, υβριστικά και εξευτελιστικά σχόλια σε βάρος εκείνων που τολμούν να βάζουν ''τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων'' ; Μόνο αυτό έχουν  μάθει στη ζωή τους ; Γιατί,  όλοι αυτοί οι ''κουκολοφόροι'' δεν βγάζουν, τώρα,  την ίδια τόλμη, την ίδια χολή, με αυτήν που βγάζουν όταν κάποιος  λέει κάτι διαφορετικό από αυτό , που οι ίδιοι πιστεύουν ;

Είπαμε και ξαναλέμε ότι για να πάει μπροστά το Ξηρόμερο θα πρέπει πρώτα απ όλα να αλλάξουν οι άνθρωποί του . Να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορά.  Θα γίνει ποτέ αυτό ; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.