ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ : Αφήστε τους μαθητές έξω από τα επικίνδυνα παιχνίδια....... - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ : Αφήστε τους μαθητές έξω από τα επικίνδυνα παιχνίδια.......

 




Γράφει-Σχολιάζει 

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Διαβάζω στο ΜΥΤΙΚΑ PRESS την είδηση ότι το Λύκειο Αστακού τελεί, από σήμερα, υπό κατάληψη καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται και ζητούν την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος για την εγκαθίδρυση της ΠΟΑΥ.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να κατανοήσω την ανάγκη να γίνουν οι μαθητές του Λυκείου- 15άρηδες και 16άρηδες- ''μπροστάρηδες'' σε έναν κοινωνικό αγώνα !

Όχι, γιατί  το πρόβλημα δεν τους αφορά, ούτε διότι δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται για κάτι που θα επηρεάσει, αναμφισβήτητα, την ποιότητα ζωής τους, ακόμα και το επαγγελματικό τους μέλλον.

Θεωρώ όμως απαράδεκτο να καλούνται οι μαθητές, αφήνοντας τα μαθήματά τους, να πρωταγωνιστήσουν και να σηκώσουν ένα τόσο βαρύ φορτίο στις πλάτες τους, για ένα μείζον ζήτημα, που προκλήθηκε από τις αβλεψίες, τις αστοχίες ή και τις συνειδητές επιδιώξεις και τα σχέδια κάποιων.

Όσοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και θέλουν να παίξουν τα διάφορα παίγνιά τους, καλά θα κάνουν να αφήσουν στην άκρη τους μαθητές , ώστε απερίσπαστοι να επιδοθούν στις σπουδές τους και να μην διακυβεύσουν τις γνωστικές τους δυνατότητες. Γιατί την ώρα που οι μαθητές του Λυκείου Αστακού θα χάνουν πολύτιμες ώρες γνώσης, οι συμμαθητές τους ανά την Ελλάδα, θα τις αποκτούν και θα πλεονεκτούν έναντι  των μαθητών Αστακού, πράγμα που θα φανεί στις Πανελλήνιες.

Κύριοι αρμόδιοι, συναρμόδιοι και αναρμόδιοι  αφήστε ανέγγιχτα τα σχολεία και τους μαθητές.

Παίξετε με ότι άλλο μπορείτε να παίξετε , όχι όμως με τους μαθητές, την γνώση και την Παιδεία, που δεν προσφέρονται για κάθε λογής παιχνίδια.

Άλλωστε, όπως στρώσατε, θα κοιμηθείτε...... Ούτως ή άλλως κοιμόσαστε τον ύπνο του Δικαίου.....και οι ευθύνες είναι δικές σας και μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.