Βρετανική οδηγία με αφορμή το ποδοσφαιρικό παιχνίδι ΑΕΚ–Μπράιτον - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Βρετανική οδηγία με αφορμή το ποδοσφαιρικό παιχνίδι ΑΕΚ–Μπράιτον

 

IMG 7913

Με αφορμή το ποδοσφαιρικό παιχνίδι ΑΕΚ–Μπράιτον για το UEFA Europa League που θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια αύριο Πέμπτη, το βρετανικό Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, αλλά και τους φίλους της Μπράιτον που θα έρθουν στην Ελλάδα, καλώντας τους ουσιαστικά να προσέχουν και τη… σκιά τους!

Τους καλεί να παραμείνουν σε εγρήγορση, παρουσιάζοντας την Αθήνα ωσάν άντρο ανομίας (σ.σ. άσχετα με το αν είναι), στο οποίο ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συμβεί τρομοκρατική επίθεση, ληστεία, έκρηξη, σεξουαλική επίθεση και όλα τα κακά της μοίρας της!

Είναι η δεύτερη αυστηρή οδηγία των Βρετανών για τη χώρα μας μέσα σε 15 ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί το επείγον μήνυμα του FCDO για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δεν αποκλείεται βέβαια αυτή η… αναταραχή των τελευταίων 24ωρων στο διπλωματικό πεδίο, να «ώθησε» το βρετανικό ΥΠΕΞ στο να εξαντλήσει την αυστηρότητά του λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο.

Οδηγία και από την Μπράιτον

Το βρετανικό Υπουργείο μεταξύ άλλων συμβουλεύει τους ταξιδιώτες που θα έρθουν στην Αθήνα για το ποδοσφαιρικό παιχνίδι:

«Εάν ταξιδεύετε στην Αθήνα για τον αγώνα, θα πρέπει:

Να σχεδιάσετε τις μετακινήσεις σας στην πόλη για να φτάσετε στο στάδιο πολύ πριν από την έναρξη του αγώνα
Να ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών αρχών
Να φροντίσετε τα προσωπικά σας υπάρχοντα, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων, ειδικά σε πλήθη και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».
Και η επίσημη ιστοσελίδα της της Μπράιτον όμως, έχει εκδώσει περαιτέρω οδηγίες για τους φιλάθλους της. Αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες οπαδοί της θα παραμείνουν στην αρένα του γηπέδου της ΑΕΚ για 45 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα για να προσπαθήσουν «να αποφύγουν προβλήματα».

Και προσθέτει η οδηγία της βρετανικής ομάδας: «Το έγκλημα του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των πορτοφολάδων, μπορεί να συμβεί στην Αθήνα. Να είστε προσεκτικοί, να λαμβάνετε λογικές προφυλάξεις και να έχετε έγκυρη ταξιδιωτική ασφάλιση».

IMG 7913

Από την ιστοσελίδα της Μπράιτον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.