ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : Ρύθμιση οφειλών των Δημοτών , ή Κατασχέσεις...... - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : Ρύθμιση οφειλών των Δημοτών , ή Κατασχέσεις......

  


Γράφει-Σχολιάζει

ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η ώρα της ''λυπητερής '' για τους Δημότες Ξηρομέρου έφτασε, όπως άλλωστε αναμενόταν. Οι οφειλέτες Δημότες καλούνται  να προβούν στις προβλεπόμενες, εκ του Νόμου, ρυθμίσεις ή, σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος- όπως απειλεί -θα προβεί σε κατασχέσεις για οφειλές άνω των 300 ευρώ.

Κάποιοι , που ενδεχομένως πήραν προεκλογικές υποσχέσεις για '' τακτοποίηση''  με κάποιον τρόπο της εκρεμότητάς τους, τώρα  αντιλαμβάνονται ότι όλα ήταν υποσχέσεις και τίποτα περισσότερο, οπότε ή θα πρέπει να περιμένουν νέες υποσχέσεις τις επόμενες εκλογές, ή θα πληρώσουν  , με τις ανάλογες επιβαρύνσεις.

Δυστυχώς και το ζήτημα αυτό έπαιξε το ρόλο του στον προεκλογικό αγώνα και στην έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, εάν, βέβαια,  πιστέψουμε όσα με νόημα κάποιοι δήθεν ωφελούμενοι, διέδιδαν.

Αυτοί οι ίδιοι καλούνται τώρα να πληρώσουν τα χρεωστούμενα. Είναι οι συνήθως ύποπτοι μπαταχτσήδες, που πάντα περιμένουν κάποιες ρυθμίσεις, τακτοποιήσεις κλπ και συνήθως βγαίνουν κερδισμένοι.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι ο Δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του, ουδεμία αναφορά κάνει στο συνολικό ποσό οφειλής , ωσάν να είναι προσωπικό δεδομένο.... Ουδεμία αναφορά κάνει για τις οφειλές ανά χωριό , λες και αυτό εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα των χωριών...... Για το τι χρωστάει ο καθένας ούτε λόγος να γίνεται..... Κατά τα άλλα, οι νομοταγείς πολίτες- κάποιοι τους λένε και κορόιδα- καταβάλλουν στο ακέραιο και  αδιαλείπτως, τις οφειλές τους εις υγείαν των ''έξυπνων '' του Ξηρομέρου.

Επίσης, ουδεμία αναφορά γίνεται, από που προέρχονται οι οφειλές αυτές. Από την κατανάλωση νερού,  και σε ποιο βαθμό; Και σε τι ποσοστό από άλλα τέλη ;

Πυκνό σκοτάδι δηλαδή γύρω από το θέμα των οφειλών, στα πλαίσια πάντα της χρηστής Διοίκησης και της Διαφάνειας. Για να αντιληφθεί κάποιος πόση σημασία έχει η διαφάνεια,  και πόσο επηρεάζεται ο κόσμος από αυτή, θα θυμίσω ότι εξέχων υποψήφιος, δεν εξελέγη στις τελευταίες εκλογές, λόγω του ότι δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες για οφειλές του στο Δήμο από την κατανάλωση νερού.

Σκεφθείτε τι έχει να γίνει, αν ποτέ,  επιβληθούν κυρώσεις σε όσους καταναλωτές, υποκλέπτουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο νερό. Αν δηλαδή  εντοπισθούν οι τυχόν παράνομες συνδέσεις για τις οποίες όλοι μιλούν, αλλά κανείς δεν αγγίζει τους χρήστες τους.

Και μέσα σε όλα αυτά, να αναφέρω ότι προεκλογικά , καλός μου φίλος μου είχε επισημάνει ότι μπορώ να γράφω ότι θέλω, αλλά ποτέ να μην αγγίξω το θέμα των παράνομων συνδέσεων, γιατί αυτό θα έστρεφε εναντίον μου ακόμα και τους  εν δυνάμει ψηφοφόρους μου.

Συνειδητά, δεν τήρησα αυτό που μου είπε γιατί πίστευα και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σπάσει το απόστημα στο Ξηρόμερο.


Αστακός, 30.3.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων, ρυθμίσεων και λήψης αναγκαστικών μέτρων σε οφειλέτες μεγάλων χρηματικών ποσών, καλούμε τους δημότες, να προσέλθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση που συνεχίζει να ισχύει των 12 ή 24 δόσεων.......
Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα και ανεξαιρέτως την διαδικασία εκ νέου ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ που προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 €.
Η ανταπόκριση σας εξυπηρετεί την ανταποδοτικότητα και την λειτουργικότητα των υπηρεσιών.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στους αρμόδιους υπαλλήλους Σκαπέτη Ιωάννα και Ντίνο Θωμά τηλ. 2646-360539 και 2646-360544.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.