Νικόλαος Ζώγας : Ειδική Διοικητική Προσφυγή (κατ' άρθρο 227 του ν. 3852/201 - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Νικόλαος Ζώγας : Ειδική Διοικητική Προσφυγή (κατ' άρθρο 227 του ν. 3852/201

 




Σε Ολομέτωπη επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής προχωρά η Αντιπολίτευση και ειδικότερα οι δύο Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Πανταζής και Ζώγας. Αντικείμενο της προσφυγής -που απευθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση- ο προϋπολογισμός του 2024, ο οποίος πάσχει- κατά τους προσφεύγοντες- σε δύο καίρια σημεία.

Το πρώτο αφορά την διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ψήφισε τον προϋπολογισμό χωρίς να έχει κάνει μέσα στον Μάιο μία συνεδρίαση, δια ζώσης, όπως υποχρεωτικά ορίζει ο Νόμος παρά μονον μικτές συνεδριάσεις και το δεύτερο σημείο που είναι και ουσίας αφορά την κατάτμηση συμβάσεων έργων, στα πλαίσια του προϋπολογισμού κάτι που ρητώς απαγορεύεται από την κείμενη Νομοθεσία .Εάν, όντως, συμβαίνει αυτό που υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες υπάρχει λόγος ακύρωσης του προϋπολογισμού.
Το κείμενο των δύο προσφυγών είναι πανομοιότυπο και προφανώς έχει συνταχθεί από τον ίδιο δικηγόρο. Πράγμα που ερμηνεύεται ότι υπάρχει απόλυτη σύμπραξη και σύμπνοια μεταξύ των δύο Δημοτικών Συμβούλων, τουλάχιστον στο εν λόγω ζήτημα.
Δεν αποκλείεται εντός ωρών να δούμε και ανάλογη προσφυγή από την Παράταξη ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ''. 
Είχα γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν  και με αφορμή τη καταγγελία το 2019 του Δημάρχου σε βάρος του κ Γαλούνη  και τον έλεγχο που ακολούθησε από το Υπουργείο Οικονομικών για τις ''προφορικές αναθέσεις '' ότι άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου καθώς η πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και να ανέχεται τις όποιες-μερικές φορές και ανοίκειες- επιθέσεις δέχεται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Τούτων δοθέντων , εκτιμάται ότι θα υπάρξει και δυναμική  νομική αντίδραση από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Δεν θα προκαλέσει εντύπωση εντός των επόμενων ωρών εάν υπάρξει και τρίτη προσφυγή για το ίδιο θέμα ή και για ακόμη περισσότερα, όπως πχ των απευθείας αναθέσεων, προκειμένου να δοθεί φως στο όλο ζήτημα και να αποδοθεί Δικαιοσύνη εάν όντως υφίσταται παράνομη διαδικασία κατά τις αναθέσεις  από το 2019 έως σήμερα, ή δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα οι κατά καιρούς καταγγελίες της Αντιπολίτευσης.
Ακολουθεί η προσφυγή του κ. Ζώγα .









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.