ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ – ΟΙ ΒRICS, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ G7 ΣΕ ΠΛΟΥΤΟ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟ 35,6% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΕΠ - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ – ΟΙ ΒRICS, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ G7 ΣΕ ΠΛΟΥΤΟ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟ 35,6% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΕΠ

 

Απειλείται η Παγκόσμια οικονομική κυριαρχία των ΗΠΑ και του Δολαρίου


Η απουσία αντιπαράθεσης και μιας “κρυφής” ατζέντα είναι η συνταγή για την επιτυχία των BRICS, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Yury Ushakov

Η απουσία αντιπαράθεσης και μιας “κρυφής” ατζέντα είναι η συνταγή για την επιτυχία των BRICS, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Yury Ushakov σε συνέντευξή του στο TAS, ενώ τόνισε ότι οι BRICS έχουν ήδη ξεπεράσει την Ομάδα των G7, σε όρους αγοραστικής δύναμης.
“Αυτού του είδους η πολυεπίπεδη συνεργασία αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας δικαιότερης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης και ένα μοντέλο για ισότιμη επικοινωνία μεταξύ κρατών με στόχο την εξεύρεση απαντήσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος.
Νομίζω ότι η συνταγή για την ελκυστικότητα και την επιτυχία των BRICS βασίζεται στην απουσία μιας συγκρουσιακής ή “κρυφής” ατζέντας.
Θα επαναλάβω ότι συγκεντρώνει ομοϊδεάτες χώρες.
Τα μέλη της δεν οικοδομούν τη συνεργασία στη λογική του ηγέτη και του οπαδού- αντίθετα, συνάπτουμε συμφωνίες μέσω διαβουλεύσεων και λαμβάνουμε αποφάσεις συλλογικά, σύμφωνα με την απαραβίαστη αρχή της συναίνεσης”, δήλωσε ο Ushakov.
Επισήμανε ότι, με γνώμονα τέτοιες προσεγγίσεις, “οι χώρες BRICS εκφράζουν πραγματικά, πρακτικά τα συμφέροντα της παγκόσμιας πλειοψηφίας”.Ξεπέρασαν τις G7

Οι BRICS έχουν ήδη ξεπεράσει την Ομάδα των Επτά σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης: η ομάδα αντιπροσωπεύει το 35,6% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ η G7 το 30,3%.
Μέχρι το 2028, η κατάσταση θα εξελιχθεί περαιτέρω υπέρ των BRICS: 36,6% έναντι 27,8%.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Vladimir Putin επέστησε την προσοχή σε αυτό στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Το συλλογικό μερίδιο των κρατών μελών στην παγκόσμια οικονομία ανέρχεται σε 58,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι BRICS αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο της ξηράς γης (36%), το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού (3,6 δισεκατομμύρια), πάνω από το 40% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων εξαγωγών αγαθών.

Ισχυρό ενδιαφέρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.