ΚΟΛΟΣΣΙΑIΟ ΕΡΓΟ: ΕΝΩΘΗΚΕ Η ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΜΕΣΩ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ – Η ΡΩΣΙΑ ΒΡΗΚΕ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ «ΘΕΡΜΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» - Τα ΝΕΑ του Ξηρομέρου

ΡΟΗ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΚΟΛΟΣΣΙΑIΟ ΕΡΓΟ: ΕΝΩΘΗΚΕ Η ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΜΕΣΩ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ – Η ΡΩΣΙΑ ΒΡΗΚΕ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ «ΘΕΡΜΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ»

 Αλλάζει ολόκληρος ο οικονομικός χάρτης Κόλπου, Ινδίας, Ανατολικής Αφρικής

Με ένα κολοσσιαίο στρατηγικής σημασίας project η Ρωσία και το Ιράν ένωσαν σιδηροδρομικώς τον Κόλπο με την Βαλτική Θάλασσα και η Μόσχα για πρώτη φορά στην ιστορία της απέκτησε έξοδο στις θερμές θάλασσες για τα εμπορεύματά της!

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Bandar Abbas στον Κόλπο με την Αγία Πετρούπολη στη Βαλτική Θάλασσα είναι γεγονός!

  Η σύνδεση έγινε εφικτή μέσω του λιμένος του Anzali στην Κασπία Θάλασσα.
 Η νέα γραμμή αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου διεθνούς διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου (INSTC), ο οποίος περιλαμβάνει θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές διαδρομές που θα συνδέουν την Ινδία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία.

Η στρατηγική σημασία αυτού του έργου είναι μεγάλη, καθώς επιτρέπει στην Ρωσία να μεταφέρει μέσα σε λίγες ώρες τα εμπορεύματά της σε όλες τις χώρες τις περιοχής του Κόλπου, το Πακιστάν, τις χώρες της ανατολικής Αφρικής και φυσικά την Ινδία!

Η παραδοσιακή διαδρομή μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας καθίσταται πλέον ασήμαντη, αφού ο χρόνος μεταφοράς μειώνεται στο 1/20 για την Βαλτική Θάλασσα και στο 1/8 από την Μαύρη Θάλασσα!

Ειδικά η σύνδεση της Αγίας Πετρούπολης μέσω ξηράς και θαλάσσης με λιμάνι της ανατολικής Ινδίας, είναι η πιο σημαντική εξέλιξη των τελευταίων δύο αιώνων σε ότι αφορά την επικοινωνία των δύο κρατών που είναι κι οικονομικοί σύμμαχοι στην ένωση BRICS+.

Επιπλέον, η γραμμή αυτή θα ενισχύσει την πρόσβαση των χωρών της Κεντρικής Ασίας στις διεθνείς αγορές μέσω του Κόλπου και θα ενισχύσει τις οικονομίας της συμμαχίας του CSTO.

Είναι η δεύτερη συμφωνία Ρωσίας-Ιράν που ανακοινώνεται μέσα στην ημέρα. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση δημιουργίας ειδικής βιομηχανικής ζώνης η οποία θα παράγει 6.000 drones Geran (Shahed-136 στην ιρανική εκδοχή τους) ετησίως στην ειδική οικονομική ζώνη Alabuga στο Ταταρστάν.

Τα drones αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από το 2022 για αποστολές στην Ουκρανία.

Το κόστος κάθε drone εκτιμάται μόλις στα 20.000 δολάρια! Το πιο οικονομικό φονικό όπλο του πολέμου σε σχέση με το αποτέλεσμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, χυδαία, συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και μη κόσμια, δεν θα αναρτώνται.